Днес лошото момче на испанското кино – Педро Алмодовар, става на

...
Днес лошото момче на испанското кино – Педро Алмодовар, става на
Коментари Харесай

5 филма на Алмодовар, които трябва да сте гледали поне веднъж в живота си

Днес " неприятното момче " на испанското кино – Педро Алмодовар , става на 74. Когато пишем за режисьори от ранга на Алмодовар, няма по какъв начин да определяме филмите им като положителни, по-добри, най-добри или не толкоз положителни.

Защото всички те са шедьоври. Или най-малко всички, на които аз съм попадала до този миг. Затова предлагам една дребна класация с ангажимента, че " топ 5 " в този случай е единствено една рамка. 

 

" Всичко за майка ми " (Todo sobre mi madre) – 1999 г. 

Младият Естебан (Елой Азорин) мечтае за две неща – да стане прочут публицист и да разкрие идентичността на баща си, ловко потулена от майка му Мануела (Сеслия Рот). Филмът наблюдава едни заплетени фамилни връзки посредством обичаната за режисьора мелодрама, като актуалната жена е показана в ярки тонове, като отражение на проявленията ѝ в лентата. Живи и запаметяващи се, с помощта на изключителни актриси като Мариса Паредес, Пенелопе Крус, Кандела Пеня и Сесилия Рот, несъмнено. Филмът е притежател на " Оскар "  за чуждоезичен филм, на премия за постановка от кинофестивала в Кан, както и за най-хубав филм, режисьор и актриса от Европейската кино академия, има и още десетки влиятелни оценки от интернационалните конгреси. 



И още... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР